walden pond

×

Bericht

Failed loading XML...
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vanochtend kreeg ik een e-mail van een niet nader te noemen incassobureau. Normaal gaat elke mail die niet goed geadresseerd is direct in de map met ongewenst, maar kennelijk was deze toch bijzonder. Ik bleef er even naar kijken. Hier een schermafdruk van de e-mail. Ik heb mijn persoonlijke e-mail adres met rood doorgestreept, want ik krijg kennelijk al voldoende onzin mails!

Intrum Justitia e-mail

Dit lijkt een normale mail van een incassobureau, maar dat is het niet! Ik heb de mogelijkheid om verder te kijken dan anderen, en ik heb besloten om de header van de e-mail te onderzoeken, en wat ik daar zag verbaasde mij. De afzender was niet Intrum Justitia, maar test apestaartje test.nl! Ik wil niet graag de naam van dat incassobureau noemen, want zij hebben er niets mee te maken, daarnaast is de naam van dat incassobureau verwarrend omdat het geen intermediair is en daarnaast ook niets met het Ministerie van Justitie te maken heeft.

 

In de header van de e-mail vond verder nog iets wat wel interessant is, namelijk dat er zo goed als geen informatie in stond. (hier volgt een afbeelding van de header)

Header Intrum Justitia

Hieruit blijkt dat het feitelijke afzend-adres dus niet test apestaartje test.nl was, maar een computer met het IP-adres 127.0.0.1 en dat nummer is net zulke kolder als 192.168.X.X namelijk dit zijn nummer die intern ergens worden gebruikt, de meeste mensen thuis hebben dit laatste IP-nummer zelf thuis ook tussen de router en de modem (taalkundig gezien is het woord modem is niet onzijdig want het is een samentrekking van de woorden modulator en demodulator en die zijn ook niet onzijdig) MarkhamPBX.localdomain is een (mail-) server op een knooppunt. Met andere woorden. Dit is onzin! Tenslotte heb ik even gekeken naar de website van Test.nl en dat wordt op dit moment beheerd door Sedo Parking, een handelaar in verlopen domeinnamen. Dat kan dus ook niet de afzender zijn. 

Sedo Parking: te koop de website test.nl

Kortom, als U in de mailbox een vreemd mailtje vindt dan moet het wel een fishing mailtje zijn. Maar pas op, open de bijlage NIET en een bericht terugsturen naar 'test' is ook geen goed idee, want bij Sedo Parking komen dagelijks honderd-miljoen spamberichten binnen die gericht worden aan alle nog te verlopen sites. Het wordt dus niet gelezen, bespaar Uzelf de moeite.

Heeft U ook vreemde ervaringen met incassobureau's dan mag U dat laten weten. Het is altijd leerzaam voor de andere lezers van Cansino.NL

NB: Het is inmiddels de Politie ook duidelijk geworden dat Intrum Justitia een onbetrouwbare organisatie is, ook de politie waarschuwt voor de e-mails!Schermafbeelding 2016 04 26 om 13.59.07 Klik op het plaatje om naar de site van RTV Oost te gaan.

Steven

 

NB: in de e-mail stat dat het afzender / behandelaar van de e-mail een zekere "GymStudio.NL" is en dat is opmerkelijk. Persoonlijk heb ik de schurft aan sporten en fitnessen. Ik hou niet van de geur van zweet, dus ik blijf er liever weg. Wel heb ik in het veleden eens een kameraad geholpen met het opstellen van een verweerschrift toen hij door een incasso-bureau werd lastig gevallen omdat een sportschool in Lelystad niet accepteerde dat hij na het beëindigen van het lidmaatschap dat lidmaatschap niet verlengde. Daar moet ergens mijn e-mail adres in hebben gestaan. Anders zou ik het ook niet weten. (Steven)

//www.gravatar.com/avatar/82801335522e841f138a545f83773d41

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter