walden pond

×

Bericht

Failed loading XML...
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

$ 84Over een aantal jaren wordt de FM uitgeschakeld en kan er via de autoradio niet meer worden geluisterd naar FM-zenders. Geen nood: de opvolger van de FM-radio heeft zich al aangedient en dat is de digitale DAB+ radio. Het voordeel voor de radio is eigenlijk het zelfde voordeel als wat ook bij het verdwijnen van de analoge TV het geval was. Bij digitalisering worden de energiekosten  aanzienlijk lager en de kwaliteit wordt hoger. Dan is er ook nog een voordeel en dat is de efficiëntie, er kunnen veel meer zenders op een kanaal dat vroeger, feitelijk delen bijna alle zenders slechts één en de zelfde draaggolf. Er is dus veel meer ruimte in de Aether dan vroeger, er wordt nu door alle radiozenders  tesamen minder engergie verbruikt dan vroeger bij slechts één enkele zender.

Het werd dus tijd voor een nieuwe radio! Er is op dit moment nog niet veel keus. Er zijn veel kneusjes op de markt, modellen die van oorsprong bedoeld zijn voor de Engelse markt, want daar is de digitale radio al eerder van start gegaan. Ik ging voor de goedkoopste. En op een paar plaatsen rond gekeken en besloten om de Chinese Sangean DPR-39 te kopen, klein en handzaam, makkelijk mee te nemen. Het is even groot als paar pakjes kouwgum. 

 

Het Record ID:1 bestaat niet!

Kijkshop   Schermafbeelding 2016 02 01 om 15.36.57

Uiteraard gekeken bij verschillende aanbieders, en de prijzen vergeleken. De kijkshop vraagt op het moment dat wij keken €72,50 (inclusief verzendkosten) maar de prijs in de winkel is in het verleden lager geweest. Oude gegevens zij niet meer op te vragen.  

Marktplaats   Schermafbeelding 2016 02 01 om 15.29.50

Ook op Marktplaats gekeken, en daar was een aanbieder die het voor €64,95 en binnen 1 dag opstuurt. De naam van de aanbieder is Expert en als we naar de webiste gaan dan blijkt het inderdaad de bekende winkelketen te zijn. De prijs lijkt lager dan de aanbieding van de Kijkshop, dus vanaf Marktplaats doorgeklikt naar Expert. En verrassing: 

Expert   Schermafbeelding 2016 02 01 om 15.33.44

Plotseling blijkt het niet meer €64,95 (incl. verzendkosten) te kosten maar €79,95 (inclusief verzendkosten) dus Expert is duurder dan de Kijkshop. Een klein voordeel bij Expert is dan men het af kan halen in de plaatselijke Expert-winkel. Of een ander filiaal naar keuze in de buurt van het werk etc. Er hoeft dus niet gewacht te worden op de bezorger van Post.nl (het voormalige staatsbedrijf de posterijen) Als Expert nu even de prijs aanpast dan is het weer goed. Klanten lokken via Marktplaats met een lagere prijs dan een andere prijs berekenen is goedkoop

Steven

NB: de prijzen zijn op maandag 1 Februari 2016 vergeleken, de schermafdrukken zijn ook op dat moment gemaakt. Ziet U bij een andere leverancier een beter prijs, schijf dat in een reactie hieronder.  

NB: de Sangean DPR-39 DAB+ radio blijkt in de praktijk heel erg kort te kunnen werken met de twee penlight batterijen, na een paar uur spelen zijn ze leeg. De voorloper van dit toestel had een mogelijkheid om via een USB-snoertje de interne accu's op te laden, dit toestel is nieit meer te koop. Omdat de batterijen veel te snel leeg zijn is het eigenlijk een onbruikbaar toestel. Twee tot vier uur en dan is het lees.NLbanner


//www.gravatar.com/avatar/82801335522e841f138a545f83773d41

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter