walden pond

×

Bericht

Failed loading XML...

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Iedereen kent die vermakelijke filmpjes op YouTube waarin mensen voor de gek worden gehouden. Er belt iemand van het hoofdkantoor van "Microsoft" en die vertelt dat men bij het hoofdkantoor van "Microsoft" in Islamabad had bemerkt dat de computer een virus heeft opgelopen. The Head Office of Pakistan Helpdesk in IslamabadEn de medewerker van "Microsoft" in Islamabad of Dhelli zal behulpzaam zijn bij het oplossen van het nog onopgemerkte probleem. 

De bank belt op!

Iedereen kent die voorlichtingsfilmpjes waarin uitgelegd wordt dan men nóóit de pincode moet afgeven als de bankt opbelt. De bank heeft de pincode niet nodig, anderen wel. De bank belt dus niet, oplichters die doen alsof zij de bank zijn doen dat wel.

Klik weg, hang op!

De Amerikanen werden reeds jaren lastig gevallen door telefonische helpdesk die mensen kunnen helpen om hun computer weer virusvrij te maken, het kost alleen een rib uit het lijf, Tegenwoordig is men ook in Europa actief. Een familie-lid werd afgelopen week gebeld vanuit Noorwegen en daar was een man die in gebrekkig Engels uitlegde dat de computer gevaar liep. Het gesprek kabbelde voort, totdat de man in Noorwegen vertelde voor Microsoft te werken, en toen beëindigde het familie-lid het gesprek want het was simpel: op de computer zat geen software van Microsoft. (filmpje na de break)

 

Verder belt Microsoft nooit spontaan en ongevraagd naar klanten. Dit telefoongesprek was onaangekondigd èn kwam daarbij ook nog eens uit een ander land. Grote multinationals kunnen het zich echt wel veroorloven om mensen in dienst te hebben die de taal van het land spreken.

In dit geval liep het goed af. Er was ook geen schade aan de computer, maar soms doet men het anders, dan stuurt men een e-mail met daarin een alleen de melding dat de computer is geïnfecteerd. Soms wordt er zelfs  een virus meegestuurd, waarna de melding volgt dat men een bepaald telefoonnummer moet bellen. Dan is er echt een probleem. Deze oplichter was nog maar aan het begin van zijn carrière, simpel het beoogde slachtoffer vertellen dat men iemand anders is.

Steven

 

//www.gravatar.com/avatar/82801335522e841f138a545f83773d41

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter