walden pond

×

Bericht

Failed loading XML...
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

tringeling

Plotseling ging de telefoon, ik zat op de fiets en voordat ik kon opnemen zijn hield het op. Gesprek gemist. Op de display stond een voor mij onbekend nummer. In mijn geval was dat +442037694645. Het gebeurde op 28 december 2015 om 14:21 uur. Iemand uit het buitenland belt mij. Even denken, het plusteken omdat het een internationaal nummer is, de 44 staat voor Groot Brittanië. En dan gaan de gedachten werken, wie ken ik in het Verenigd Koninkrijk die mij zou willen bellen. Ik moest direct denk en aan S. een goede vriendin, en dat zij willicht in problemen zit. Dat zij in uiterste nood het toestel van een Brit heeft gevraagd om mij te bellen. Je weet het niet. 

Een mobiele telefoonIk vloekte van kwaadheid. Jakkes! Daar stond ik op het fietspad met de fiets tussen de benen, telefoon snel uit de broek gehaald om op te nemen, maar altijd eerst kijken wie het is. Dat scheelt in de tijd, als ik wordt gebeld door het ministerie dan is mijn begroeting altijd: "Goedendag Excellentie, zegt U het maar!" dat spaart de overbodige plichtplegingen met voorstellen over. 

Omdat ik een zuinig persoon ben bel ik niet direct terug, als men mij nodig heeft dan probeert men het nog maar eens. Iets langer laten over gaan bijvoorbeeld. Nu blijkt dat er mensen zijn met een betaalnummer, dat die mensen heel kort de telefoon laten overgaan, zodat men terug zal bellen, dan moet men die dure gesprekskosten betalen, en die worden bijgeboekt op het saldo van de eigenaar van het betaalnummer. Ik heb niet uitgezocht wie er achter het nummer zit, kost te veel tijd en het lost niets op. Ik heb geen oplossing, wellicht is het mogeliojk om naar het buitenlandse nummer een SMS te sturen met de vraag om terug te bellen als het werkelijk een vriend(in) in nood is. Komt er geen antwoord en belt men niet opnieuw dan zal het wel oplichting of een vergissing zijn.

 

In ieder geval is het nuttig om betaalnummer af te sluiten, dus geen 0900 of 0906 (seksnummers) internationaal bellen is met een GSM erg duur, sluit dat ook maar af. Op vakantie is het vaak goedkoper om plaatselijk een goedkope prepaid telefoon te kopen, voor bellen met het hotel of het maken van een reservering in een restaurant. Als je met je Nederlandse telefoon in Spanje bent, en je wilt lokaal bellen kunnen er extra kosten bijkomen, namelijk eerst de roaming (het bellen op een ander netwerk dan van jouw eigen telefoon-aanbieder) dan de kosten voor het bellen naar het buitenland, en dan nog de gesprekskosten. Volgens de Europese richtlijnen moet dit veranderen, maar in hoeverre dat echt verandert dit jaar is niet duidelijk. Het ligt namelijk ook aan de interpretatie, Een Nederlandse telefoonabonnee belt met zijn toestel in het buitenland, is dat dan een lokaal gesprek of is dat een internationaal gesprek, de rekening wordt wel internationaal opgemaakt en de kosten voor dat gesprek worden wel van de roaming-partner verhaald op de telefoonmaatschappij in Nederland. Onduidelijk allemaal, neem het zekere voor het onzekere en koop een goedkoop simkaartje in het buitenland voor de lokale gesprekken. Bijvoorbeeld in Spanje bellen met lokale mensen met een lokaal pre-paid nummer zorgt er in ieder geval voor dat men niet ongerust wordt van een vreemd buitenlands nummer. 

Steven 

Hoger in google

//www.gravatar.com/avatar/82801335522e841f138a545f83773d41

Een typo gevonden? Selecteer het a.u.b. en toets Ctrl + Enter